ЗА ШУМЕН

новините сега и веднага
ШУМЕНСКА ЗАРЯ®
вашият вестник

Свързани новини

„Посвещавам световната титла на всички приятели, семейството, майка ми и родния Шумен”

Пламен БОРИСОВ, световен шампион по муай тай:

„Посвещавам световната титла на всички приятели, семейството, майка ми и родния Шумен”

 

Преди броени дни Пламен Борисов спечели световната титла по муай тай в Тайланд. Националът от спортен клуб „Шуменска крепост” е един от силните мъже и храбри бойци, с които Шумен се гордее.

  • Пламен, на кого ще посветиш първата си световна титла по муай тай?
  • Световна титла не се постига без труд, добър треньор и подкрепа от близки хора. Затова посвещавам златото от Тайланд на всички, които ме подкрепяха. Това са моето семейство - съпругата ми Камелия и малката ми дъщеря Калина, които много обичам, треньорът ми Галин Методиев, който ми е дал много в спорта и живота, приятелите ми от СК „Шуменска крепост”, с които винаги се подкрепяме и споделяме радости и трудни моменти, разбира се и на родния Шумен и на моята България. Специално искам да кажа, че световната титла посвещавам и на моята майка Калинка, която си отиде от този свят, но завинаги живее в сърцето ми.
  • Как те посрещнаха на летището приятелите ти от СК „Шуменска крепост”?
  • Не мога да го опиша с думи. Ти очакваш, че ще те посрещнат, защото това при нас е традиция. Но не съм очаквал толкова да ме изненадат. Беше уникално. Посрещнаха ме с гайди, тъпани и народна музика. Целият клуб и семейството ми бяха на летището. После и в Шумен също ми бяха направили голямо посрещане. В клуба имаме състезател, бесарабски българин, който изсвири с цигулката си народна музика. Благодаря им от сърце.
  • Трудно ли ти беше да стигнеш до победния финал на световното първенство по муай тай в Тайланд?
  • Още от Шумен тръгнах с голямо желание за победа, благодарение на изключително добрата подготовка от треньора ми Галин Методиев, на тренировките с момчетата от залата, на Галин Ганев, който пише за мен и ме мотивира още повече. Исках да зарадвам всички, имах вяра в себе си, бях твърдо решен този път да стана световен шампион по муай тай. Трудно беше като всяко състезание, но в крайна сметка постигнах желаната победа.
  • А какво е усещането да си световен шампион?
  • Както каза един от нашите съотборници, бях световен шампион, когато ме наградиха. От днес нататък започвам всичко отначало. Очакват ме тренировките, залата, момчетата... Нямам право да отстъпвам, защото световната титла е и отговорност. Помагам на нашия треньор Галин Методиев по време на тренировките. СК „Шуменска крепост” сме едно голямо семейство. Всеки подкрепя другия. Нашият спорт има много почитатели, така че носим отговорност и за малките състезатели в залата. Момчетата тренират упорито. Очаквам на шампионата в Шумен да покажат много добри резултати. Очаквам да продължим победната серия на СК „Шуменска крепост”. Шумен и България заслужават още шампиони!
Велмира СТЕФАНОВА, 24 Март 2017 12:03, 4388 прегледа

Рубрики

Общини

Страници