ЗА ШУМЕН

новините сега и веднага
ШУМЕНСКА ЗАРЯ®
вашият вестник

Свързани новини

В Шумен заработи пълначна газстанция за битова газ

снимка: Първата лицензирана пълначна газстанция за битова газ отвори врати в Шумен. Снимка Тошко ЙОРДАНОВ

Първата лицензирана пълначна газстанция за битова газ бе открита на бул. „Симеон Велики“ 4 в Шумен. Тя е притежание на „МИТ 3“ ООД със собственик Ивайло Паунов, а обектът, който е разположен на 2 дка площ, се стопанисва от „Газмаркет“ ООД с управител Иван Цеков. През седмицата работи без почивен ден от 8.00 до 19.00 часа.

За разлика от малките пунктове, където по закон могат да се пълнят бутилки с вместимост до 3 кг газ, в новата газстанция се зареждат всякакъв вид бутилки до 150 кг. Обектът се отличава със своето модерно оборудване и с най-висок клас на безопасност. Съоръженията са доставени от Германия. Всяка доставка на газ се придружава с анализно свидетелство и сертификат за качество, които са поставят на видно място за клиентите. Зареждането на бутилките става високоскоростно – например, бутилка от 10 кг се пълни за 3 минути, като апаратурата не позволява препълване на бутилките.

Управителят на „Газмаркет“ ООД Иван Цеков сподели, че дружеството ще реализира разнос на битова газ по адреси. Предвидени са специални отстъпки за корпоративните клиенти и за пенсионерите. „В процедура сме да получим лиценз за акцизен данъчен склад по Закона за митниците – допълни още Иван Цеков. - И тогава цената на предлаганата от нас газ на гражданите за битови нужди и за отопление ще бъде намалена драстично.“ И сега цената на битовата газ в обекта няма конкуренция в Шумен. А и с откриването на пълначната газстанция ще се сложи край на незаконното пълнене на бутилки за битова газ по някои бензиностанции в региона... Съдружниците от „МИТ 3“ ООД и „Газмаркет“ ООД предвиждат още в съседство да открият търговски комплекс за всички видове горива и с автомивка.

Пламен ГЕОРГИЕВ, 01 Май 2017 16:05, 1076 прегледа

Рубрики

Общини

Страници