ЗА ШУМЕН

новините сега и веднага
ШУМЕНСКА ЗАРЯ®
вашият вестник

Свързани новини

Танцовият състав „Алкомет“ спечели престижна награда

снимка: Танцовият състав „Алкомет“, макар и млад, вече печели престижни награди със своето изкуство. Снимка Личен архив

Повече от 700 танцьори се включиха в националния фолклорен фестивал за любителски клубове „Джумалийско надиграване“. Шестото издание на танцовия форум събра в зала „Дечко Стефанов“ в Търговище участници от цялата страна. Включиха се представители на 21 клуба, като близо 300 от танцьорите бяха от София.

Фестивалът имаше конкурсен характер. Организатор на проявата беше клуб „Джумалийци“ с ръководители Светла и Стамен Стаменови. Журито беше в състав: председател - проф. Даниела Дженева, главен художествен ръководител на ансамбъл „Тракия“ и заместник-ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив; Димитър Манов - дългогодишен солист на ансамбъл „Филип Кутев“, единственият носител на наградата „Оскар“ за фолклор в САЩ, и Любчо Василев – заместник-председател на Съюза на музикалните и танцови дейци и главен художествен ръководител на ансамбъл „Мизия“ в Търговище.

Танцовият състав „Алкомет“, с хореограф Борис Иванов, се класира на първо място в категория „Хореографска разработка“. Честито!

27 Октомври 2017 10:10, 696 прегледа

Рубрики

Общини

Страници