ЗА ШУМЕН

новините сега и веднага
ШУМЕНСКА ЗАРЯ®
вашият вестник

Свързани новини

„В сърцето си нося българския дух за победа”

снимка: На Световното първенство на WAKO в Унгария в началото на ноември в категория до 86 кг за България ще играе Иван Иванов. Той е балкански шампион, сребърен медалист от световна купа и републикански шампион.

Иван ИВАНОВ, балкански шампион по кикбокс, състезател на СК „Шуменска крепост”:

 

„В сърцето си нося българския дух за победа”

 

Балканският шампион по кикбокс Иван Иванов от СК „Шуменска крепост” се завърна от подготвителен лагер във Варна. Тренировките се проведоха в националната спортна база „Спортпалас”. Това бе официалната подготовка на националите преди Световното първенство по кикбокс в Унгария от 3 да 13 ноември. В състезанието ще вземат участие 1389 бойци от 54 държави. Ванко ще играе в стил лоу кик при мъжете в категория до 86 кг. Нашият боец тръгва за победа. Нито повече, нито по-малко. С България, Шумен, СК „Шуменска крепост” и приятелите в сърцето.

 

 • Ванко, как премина подготовката на националния отбор по кикбокс в националната спортна база „Спортпалас”?
 • Тренировките в националната спортна база „Спортпалас” преминаха много добре. Подготовката за Световното първенство по кикбокс в Унгария бе под ръководството на националните селекционери Красимир Кирилов, Красимир Николов и Миодраг Йотич. Тренирахме двуразово – сутрин и вечер по график – по час и половина с голям интензитет. За мен лагерът беше много ползотворен, тъй като при спарингите имах възможност да играя с тежки бойци от моята категория. Сутрешните тренировки също преминаваха с много добри физически натоварвания, кросове, упражнения за бързина и сила. Смятам, че съм в добра физическа форма.
 • Идваш от тренировка, което значи, че продължаваш да тренираш?
 • Аз въобще не съм прекъсвал да тренирам цяло лято. На подготвителния лагер на националната спортна база „Спортпалас” отидох в доста добра физическа форма, защото бях подготвен от моя треньор Галин Методиев и моите съотборници от СК „Шуменска крепост”. На тях дължа не само добрата си подготовка, но и подкрепата, която непрекъснато ми дават. Ако не бях подготвен в шуменската зала както трябва, нямаше да постигна нищо на лагера във Варна.
 • Кога тръгваш за Световното първенство?
 • Утре заминавам за София, където ще имаме тренировка с националите. На 4 ноември трябва да пътуваме за Унгария. Първо ще имаме кантар и жребий. А на 6 ноември започват състезателните срещи.
 • Колко битки на световния ринг ти предстоят?
 • Жребият ще определи с кого ще играя. Има бойци от различни държави. В моята категория ще има 16 състезатели. За златен медал е нужно да играя поне в 4 мача.
 • Говорим си в Деня на народните будители. Това, че си българин, дава ли ти сила за победните битки?
 • Разбира се. Нося българския дух в сърцето си за победа. Моят стимул е да представя на Световното първенство България, Шумен и СК „Шуменска крепост”. Както предците ни са били с големи сърца и са дали всичко от себе си, за да я има България и да пребъде, така и ние сега следваме техния път и даваме всичко от себе си. То ни е заложено в кръвта. Това, че сме българи, ни дава сила. Днес бойците от СК „Шуменска крепост” ще уважим Деня на народните будители с посещение в Двора на кирилицата в Плиска.
 • Виждала съм много твои снимки на исторически места в България. Когато си там, чувстваш ли, че вървиш по свещена земя?
 • Винаги чувстваш светостта на тези места, защото там са се случили някакви важни събития в нашата история. Понякога си представяш какво е било, какви хора са стъпвали по тези земи, в какви битки са участвали, как са строили крепостите, църквите и дворците. Всяко такова място, пропито от българщина и святост, ти дава сили. Ванко, кое още ти дава сила?
 • Как тръгваш за Световното първенство в Унгария?
 • В сърцето ми са България, родният град, СК „Шуменска крепост”, приятелите и любимите хора. Подкрепата ми дава сила. Мобилизирам се, когато знам, че хората вярват в мене. Сигурен съм, че ще има и трудни моменти. Изпадал съм в такива ситуации, при които за секунди ми минава през ума мисълта как някой вярва в мен и това обръща мача. Стискам зъби и се справям. В спорта не е важна само физическата подготовка. Точно толкова важна е и психиката - това дали притежаваш силен спортен дух да продължиш. Ако паднеш, да станеш и да победиш. За Световното първенство в Унгария тръгвам за победни битки. Нито повече, нито по-малко.
Велмира СТЕФАНОВА, 01 Ноември 2017 15:11, 279 прегледа

Рубрики

Общини

Страници