ЗА ШУМЕН

новините сега и веднага
ШУМЕНСКА ЗАРЯ®
вашият вестник

Свързани новини

Над 12 000 бирени опаковки събра кампанията „Заедно за природата“ в Шумен

В събота за втори пореден път „Карлсберг България“ АД с местната си марка „Шуменско пиво“ и в партньорство с „Екопак България“ АД организираха в Шумен кампанията „Заедно за природа“. Инициативата е част от политиката на компанията за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност и насърчава рециклирането на бирени опаковки с цел намаляване на екологичния отпечатък върху природата.

Близо 2000 жители и гости на Шумен събраха над 12 000 стъклени, пластмасови бутилки и кенове от бира за рециклиране. Всеки желаещ, който върна минимум 6 стъклени, пластмасови бутилки от бира и кенове за рециклиране, без значение от конкретната марка или цвят на опаковката, в замяна получи еднократно 2 бутилки „Шуменско пиво“ по 0.500 л, като комплимент от компанията. Екип на „Екопак България“ АД съдейства за разделното сортиране на бирените опаковки и чрез интерактивни игри, филми и образователни програми разясни в детайли на всички посетители ползите от рециклирането. Специално за жителите и гостите на града пя музикалната група „Уикеда“ („Wickeda“). Сред официалните гости на събитието бяха Найден Косев - заместник-кмет „Образование и култура“ в община Шумен, и Бранимир Братанов - маркетинг директор в „Карлсберг България“ АД.

„Благодарности на включилите се в кампанията за опазване на околната среда в град Шумен. Общината насърчава подобни инициативи и природосъобразния начин на живот. За втора поредна година шуменци показаха, че ги е грижа за средата, в която живеят и се включиха в кампанията, връщайки празни опаковки от бира за рециклиране. Нека превърнем навиците за поддържане на чист и приветлив град в ежедневие“, заяви Найден Косев.

„Заедно за природата“ е част от политиката на „Карлсберг България“ АД за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност. Нейна основна цел е да насочи вниманието на обществото към разделното събиране и рециклиране на отпадъци, както и да допринесе за екологичния начин на живот на местната общност. Към този момент кампанията е разгърната в три града – Благоевград, Шумен и София, а общият брой върнати за рециклиране бутилки надхвърля 42 000. За втора поредна година сме в Шумен и сме горди, че толкова много хора се включват в събитията тук. Благодаря на всички, които подкрепят идеята ни!“, сподели Бранимир Братанов.

„Тенденцията към екологичен начин на живот изглежда сложна задача, но ако всички обединим усилия, можем да допринесем за по-доброто бъдеще на поколенията след нас. Ние от „Екопак България“ АД вярваме, че когато хората се обединят от една обща кауза, положителните резултати не закъсняват“, коментира Михаил Митев - мениджър „Бизнес развитие“ в „Екопак България“ АД. В процеса на работа „Карлсберг България“ АД използва оптимално и щади природните ресурси. За една година компанията събира и рециклира близо 4 тона опаковки от стъкло, пластмаса, хартия, метал и дървесина. Благодарение на тези свои усилия успява да спаси от изсичане над 16 хиляди дървета, спестява над 13 млн. кВтч електроенергия, над 40 хиляди кубически метра вода и над 5 хиляди барела петрол.

Пламен ГЕОРГИЕВ, 13 Ноември 2017 16:11, 187 прегледа

Рубрики

Общини

Страници