ЗА ШУМЕН

новините сега и веднага
ШУМЕНСКА ЗАРЯ®
вашият вестник

Свързани новини

Шуменските „професори“ спечелиха юбилейното издание на „Големия шлем“

снимка: Отборът на шуменските „професори“ заслужи шампионската титла в десетото юбилейно издание на футболния турнир „Голям шлем“. Снимка Тошко ЙОРДАНОВ

Образцовите майстори на футболната игра за ветерани от Неделния клуб „Професорите“ триумфираха с купата на шампионите в юбилейното десето издание на популярния турнир „Голям шлем“. Като домакини, те посрещнаха на Ученическия стадион „Цоньо Василев“ своите традиционни съперници от Варна и на тежкия и доста разкалян терен им изнесоха актуалната си футболна „лекция“.

В първия мач шуменските „професори“ победиха с 1:0 „моряците“ от черноморската ни столица с гол на Филип Крумов.

След това се състоя варненското дерби между отборите на Варненската и Великопреславска митрополия и на Военноморския спортен клуб „Варна“, което завърши при резултат 1:1.

Във финалната среща „професорите“ бяха убедителни срещу тима на митрополията, като с точни попадения на Филип Крумов и на Петър Колев, който се разписа два пъти, спечелиха с 3:1.

Главният съдия Тодор Муткуров свири мачовете изключително обективно и компетентно.

Селекционерът на шуменските „професори“ Георги Луладжиев за пореден път удари джакпота в треньорската тактика и стратегия, които се оказаха повече от печеливши в този турнир. „Целият ни отбор игра отлично – похвали своите възпитаници Георги Луладжиев. - Най-доброто от себе си показаха на терена Стефан Димитров, Валери Николов, д-р Детелин Димов, Георги Славчев, вратарят Димитър Димитров.“

Официалното закриване на десетото издание на футболния турнир „Голям шлем“ се състоя в култовия ресторант „Мадарски конник“, който се намира в подножието на глобалния символ на България. Специални гости на тържествената церемония бяха вицеадмирал Емил Ефтимов – заместник-началник на отбраната, капитан I ранг Камен Кукуров – началник на отдел в щаба на Българските военноморски сили, капитан I ранг Тодор Йотов, който вече премина в запаса, а преди това беше и областен управител във Варна.

Президентът на НК „Професорите“ Христо Христов подчерта, че участниците в юбилейния турнир са демонстрирали висок спортен дух, тактическа грамотност и са били приятелски ангажирани към създадената вече 10-годишна традиция. Той обяви и наградите, които бяха връчени на призьорите от вицеадмирал Емил Ефтимов. На първо място с шампионската купа триумфира капитанът на шуменските „професори“ Стефан Димитров. Втори в отборното класиране е футболният екипаж на ВМСК „Варна“, трети е съставът на Варненската и Великопреславска митрополия. Индивидуалните призове отнесоха Стоян Стоянов от ВМСК „Варна“ - за най-добър вратар на 2017 г., д-р Детелин Димов от НК „Професорите“ - за най-добър защитник на 2017 г., Филип Крумов от НК „Професорите“ - за голмайстор на 2017 г. Колективната награда „за най-добър играч“ получи Варненската и Великопреславска митрополия. Отличието за цялостен принос към футболния турнир „Голям шлем“ заслужи Нелчо Александров от НК „Професорите“.

„Нека да продължаваме да се събираме, да бъдем приятели, да ценим това, което правим!“ - призова вицеадмирал Емил Ефтимов, който в първите години на турнира също беше сред участниците на терена.

Сърдечни поздравления към всички отбори и състезатели отправи и една от легендите на шуменския футбол – Илия Попов.

Пламен ГЕОРГИЕВ, 13 Ноември 2017 16:11, 465 прегледа

Рубрики

Общини

Страници