„Никога няма да стигнеш накъдето си тръгнал, ако спираш да хвърляш камък по всяко куче, което те лае.“

автор: Милена КОНСТАНТИНОВА
2018-03-02 15:03:00
Репортер | преглеждания: 556

Методи ВАНГЕЛОВ, управител на „РВ Инженеринг“ ЕООД – Шумен:

„Никога няма да стигнеш накъдето си тръгнал, ако спираш да хвърляш камък по всяко куче, което те лае.“

 

Г-н Вангелов, наскоро излязоха публикации в различни медии за заведени съдебни дела срещу представляваното от Вас дружество за укриване на данъци и данъчни престъпления. Как ще коментирате тези публикации?

- Считам, че обвиненията от Окръжната прокуратура в Шумен са напълно безпочвени, при положение, че имаме направен ревизионен акт от Националната агенция за приходи (НАП) през 2013 г., за същите тези фирми („Криси строй“ и „НЕН-СИВ“) и издадените от тях фактури. Актът беше обжалван пред българския съд. В процеса на съдебното дирене бяха направени счетоводни и технически експертизи, бяха разпитани свидетели, работници в дружеството и бе доказано, че няма извършени нарушения от представляваната от мен фирма. В подкрепа на това заявявам, че имам съдебно решение на Върховен административен съд на Република България, с номер 912, от дата 23.01.2017 г. , което е окончателно и не подлежи на обжалване. Върховният съд отменя ревизионния акт, издаден от териториалната дирекция на НАП във Варна и ги осъжда да ни заплатят направените разноски и да възстановят платените от нас суми, заедно с лихвите.

Оказаха ли някакво влияние върху дружеството Ви тези публикации?

- За нас, нашите приятели и съмишленици всичко това е непонятно. Взето е решение от прокуратурата да бъда подведен под отговорност като представител на дружеството за действия, които веднъж са доказани, че са били изцяло в рамките на закона и няма извършени престъпления срещу данъчната система на Република България. Още по-неприятно е, че медиите публикували въпросната статия, си позволяват да напишат изрази като „престъпна дейност“ и „престъпно трио“, при положение, че дори още няма и насрочена дата по първото дело за това обвинение. И в тази насока къде остава презумпцията за невинност до доказване на противното.

Какво смятате да предприемете от тук нататък?

- Не мисля да предприемам каквито и да било действия, при положение, че няма от какво да се притеснявам и разчитам изцяло на българското правосъдие. В дружеството сме между 80-110 човека, в зависимост от натовареността, и всички ние трябва да се грижим за просперитета на фирмата и удовлетвореността на нашите възложители и клиенти, за да можем да покоряваме нови върхове! Във връзка с всичко казано до момента, бих желал да цитирам Уинстън Чърчил: „Никога няма да стигнеш накъдето си тръгнал, ако спираш да хвърляш камък по всяко куче, което те лае.“

Малки обяви

Дава под наем

павилион в кв. "Тракия" до "Българска скара" - разработен, или продавам.

0898980176

2018-07-09 15:20:00 6059
ЧИФЛИК "КЮЛЕВЧА"

собствено производство на месни деликатеси - кебапче, кюфте, наденица, кайма, произведени от прясно българско месо по традиционни рецепти само с естествени подправки. Магазини в село Кюлевча и град Каспичан - улица "Мадарски конник" 44, тел. 0888 256 657

2018-05-31 11:12:00 14463
0892602522
2017-03-07 09:21:00 14463

Последни новини